Gazpacho met kippenbrochette

Aperitiefhapje minder dan 60 min. 10 glaasjes

Ingrediënten

  • borstfilets van braadkip (beenhouwerij) 0.5
  • gazpacho 0.5 L
  • koriander 0.5 plantjes
  • knoflook 2 teentjes
  • gember 2 cm
  • halfgedroogde tomaten (versmarkt) 10
  • sojasaus 3 eetl.
  • citroensap 1 eetl.
  • peper
  • Voorbereiding
Voorbereiding
Bereiding (25 min. + 30 min. marineren)
  1. Snipper 2 teentjes knoflook en 1/2 plantje koriander fijn.
  2. Schil 2 cm gember en rasp fijn.
  3. Snij een halve kipfilet (Colruyt-beenhouwerij) in 10 lange reepjes en steek ze in accordeonvorm op een brochettespies. Eindig met een halfgedroogd tomaatje (versmarkt, Boni).
  4. Maak een marinade: meng het knoflook met de fijngesnipperde koriander en de geraspte gember, 3 eetl. sojasaus en 1 eetl. citroensap. Kruid met peper.
  5. Giet de marinade over de kippenbrochettes en laat 30 min. marineren in de koelkast
  6. Bak de kippenbrochettes gedurende 15 min. op de barbecue of in de pan, en draai halverwege de baktijd om.
Afwerking

Giet wat gazpacho in de glaasjes en leg er een kippenbrochette op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER