Gebakken aardappelen

Bijgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • vastkokende aardappelen 800 g
  • boter 2 eetl.
  • olijfolie 1 eetl.
  • grof zeezout (molen)
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (25 min. + afkoelen)
  2. - Kook de aardappelen 20 min. in hun geheel in lichtgezouten water (geschild of ongeschild naar keuze, wrijf ongeschilde aardappelen eerst schoon onder koud water). Giet af en laat afkoelen.
  3. - Snij de afgekoelde aardappelen in schijfjes van 1 cm dik.
Bereiding (± 15 min.)
  1. 1 Verhit de boter samen met de olie in een pan met antiaanbaklaag en leg er de aardappelschijfjes naast elkaar in (bak ze eventueel in 2 of meerdere porties). Bak ± 5 min. op een zacht vuur tot de schijfjes onderaan goudbruin zijn.
  2. 2 Draai de schijfjes om en bak nog ± 3 min. goudbruin.
  3. 3 Kruid vlak voor het opdienen met zeezout.
Afwerking

Lekker bij gebakken vis (bv. zalm) of bij kip in de oven (p. 55).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 223 kCal
Koolhydraten 30.4 g
Vezels 3.2 g
Vetten 9.8 g
Tip

– Breng de aardappelschijfjes tijdens het bakken op smaak met tijmblaadjes, fijngehakte rozemarijn, een beetje paprikapoeder of een snuifje cayennepeper voor extra pit.
– Kleine aardappelen of krieltjes kan u in hun geheel laten en zo bakken.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER