Gebakken gnocchi met salie en groenekool

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • groenekolen 0.5
  • salie (vers) 2 blaadjes
  • rode uien 1
  • knoflook 1 teentjes
  • feta (blok) 200 g
  • aardappelgnocchi (versmarkt) 500 g
  • pijnboompitten 2 eetl.
  • olijfolie 4 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (15 min.)
  2. - Snipper de rode ui en het knoflook fijn.
  3. - Verwijder de harde kern uit de groenekool en snij de kool in fijne reepjes.
  4. - Bak de pijnboompitten goudbruin in een braadpan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  5. - Snipper de salieblaadjes fijn.
  6. - Verkruimel de feta.
Bereiding (15 min.)
  1. 1 Kook de reepjes groenekool 3 min. in lichtgezouten water. Giet af en zet opzij.
  2. 2 Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde kookpot en bak de rode ui en het knoflook 1 à 2 min.
  3. 3 Voeg de groenekool opnieuw toe en laat 5 min. bakken. Kruid met peper en zout.
  4. 4 Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de gnocchi 5 min. aan alle kanten goudbruin. Bestrooi met de salie en kruid met peper en zout.
Afwerking

Verdeel de groenekool over de borden en bestrooi met de pijnboompitten en de verkruimelde feta. Schik er de gnocchi rond.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 474 kCal
Koolhydraten 42.6 g
Vezels 14.6 g
Vetten 25.8 g
Tip

Peuter eet mee

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter.

+ 12 maand
Bereiding (15 min.)

1 Snij 100 g groenekool in reepjes en kook samen met 1 salieblaadje 10 min. gaar in een bodempje water.
2 Verhit intussen 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en bak 50 g aardappelgnocchi goudbruin.
3 Snij alles in kleine stukjes en meng er 20 g geprakte feta onder.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER