Gebakken kipfilet met sinaassausje

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • borstfilets van braadkip (beenhouwerij) 800 g
  • sinaasappelen 3
  • ricotta 200 g
  • boter 1 eetl.
  • cointreau 0.5 dl
  • basilicum 10 blaadjes
  • kaneelstokjes 1
  • mixed pepper selection (molen)
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. - Pers 2 sinaasappelen en vang het sap op.
  2. - Schil de 3e sinaasappel tot op het vruchtvlees en snij het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Doe dit boven een kommetje en vang het sap op. Voeg het bij het sap van de andere sinaasappelen.
  3. - Leg het kaneelstokje bij het vruchtvlees van de sinaasappel en laat gedurende 1/2 u marineren.
  4. - Snipper de basilicumblaadjes fijn.
Bereiding (20 min.)
  1. Smelt de boter in een braadpan en bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin gedurende 5 min. Kruid met zout en enkele draaien van de mixed pepper.
  2. Overgiet met het sinaasappelsap en de Cointreau. Voeg ook het kaneelstokje toe. Dek af en laat 8 min. verder garen.
  3. Haal de kipfilets uit de pan en hou warm. Voeg de ricottakaas toe en roer onder het braadvocht. Voeg ook het vruchtvlees van de sinaasappel en het fijngesnipperde basilicum toe. Roer goed en kruid naar smaak met peper en zout. Haal het kaneelstokje eruit.
Afwerking

Snij de kipfilet in schuine sneetjes van ± 1 cm. Voorzie enkele sneetjes kip per bord. Lepel er de saus met stukjes sinaasappel rond. Dien op met natuuraardappelen en sperziebonenrolletjes met spek.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 376 kCal
Koolhydraten 10 g
Vezels 51.5 g
Vetten 11.3 g
Tip

Voor diepvrieskip
Laat de kipfilet oppervlakkig ontdooien en dep droog. Laat in puntje 2 ± 15 min. garen.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER