Gebakken noedels met oosters vispannetje

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • wokmix vis (diepvries) 600 g
  • preien 4
  • gember 3 cm
  • uien 1
  • knoflook 2 teentjes
  • Chinese eiermie (noedels) 300 g
  • maïszetmeel 1 eetl.
  • visfond (bokaal) 1 dl
  • sojasaus 6 eetl.
  • rijstolie 3 eetl.
  • sesamolie 1 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (ontdooitijd + 15 min.)
  2. - Laat de stukjes vis oppervlakkig ontdooien en dep
  3. droog.
  4. - Snij de preiwitten en een beetje groen in fijne ringen.
  5. - Snipper de ui, de knoflookteentjes en de gember fijn.
  6. - Meng de sojasaus samen met de sesamolie en het
  7. maïszetmeel.
Bereiding (15 min.)
  1. 1 Kook de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.
  2. 2 Verhit intussen 1 eetl. rijstolie in een wok en roerbak de fijngesnipperde ui, het knoflook en de gember 1 min.
  3. 3 Voeg de preiringen toe en overgiet met de visfond. Laat 5 min. koken.
  4. 4 Voeg de stukjes vis toe en laat nog 5 min. garen. Giet er de laatste min. de sojasausmengeling over en roer goed.
  5. 5 Verhit 2 eetl. rijstolie in een kookpot en bak de noedels even tot ze warm zijn. Kruid met peper en zout.
Afwerking

Verdeel de noedels over de borden en lepel er de viswok over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 596 kCal
Koolhydraten 69.6 g
Proteins 41.7 g
Fat 15.4 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER