Gebakken noedels met roze garnaaltjes

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • Chinese eiermie (noedels) 500 g
  • roze garnalen (diepvries) 200 g
  • peultjes (diepvries) 200 g
  • sojascheuten (diepvries) 250 g
  • lente-uitjes 5
  • komkommers 0.5
  • limoenen 1
  • limoensap 2 eetl.
  • eieren 2
  • gezouten pindanoten 4 eetl.
  • knoflook 1 teentjes
  • zonnebloemolie 4 eetl.
  • sojasaus 2 eetl.
  • suiker 2 eetl.
  • ketchup 2 eetl.
  • chilisaus 2 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Kook de noedels (3 à 4 min.) of pasta (kooktijd: zie verpakking), giet af en spoel onder koud stromend water.
  2. - Snij de lente-uitjes in stukken van 2 cm.
  3. - Meng het limoensap met de suiker, de sojasaus, de ketchup en de chilisaus. Roer goed.
  4. - Verbrijzel de pindanootjes tot een grof poeder.
  5. - Snij de komkommer in schijfjes.
  6. - Snij 1 limoen in 4 stukken.
Bereiding (7 min.)
  1. Verhit 4 eetl. zonnebloemolie in de wok en voeg de geperste knoflook toe. Doe er de (diepgevroren) peultjes bij en roerbak 2 min.
  2. Voeg de (diepgevroren) garnaaltjes toe, de (diepgevroren) sojascheuten, de stukjes lente-ui en de noedels. Verdeel er gelijkmatig het limoensapmengsel over en roerbak
  3. 2 min.
  4. Maak een putje in het midden, breek er de 2 eieren in en roer door de noedels. Laat 1 min. bakken en kruid met peper en zout.
Afwerking

Verdeel de noedels over de borden, en versier de rand met enkele komkommerschijfjes en een kwartje limoen. Strooi er 1 eetl. fijngehakte pindanootjes over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 855 kCal
Koolhydraten 110.8 g
Proteins 41.4 g
Fat 26.7 g
Tip

Met roerbakmie
Voeg na punt 1 zo’n 250 g roerbakmie toe en giet er 4 dl water bij. Laat 4 min. koken al roerend, tot de mie alle vocht heeft opgenomen. Ga dan verder met punt 2.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER