Gebakken zeebaars met koolrabipuree

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • zeebaarsfilets (diepvries) 4
  • koolrabi's 3
  • citroensap 2 eetl.
  • platte peterselie 1 plantjes
  • aardappelen 800 g
  • knoflook 1 teentjes
  • zure room 1 eetl.
  • boter 1 eetl.
  • olijfolie 4 eetl.
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (ontdooitijd + 15 min.)
  2. - Laat de zeebaarsfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.
  3. - Schil de koolrabi’s. Snij 2 koolrabi’s in grove stukken en snij de derde in blokjes van max. 1 cm.
  4. - Schil de aardappelen en snij in stukken.
  5. - Snipper de platte peterselie en het knoflook fijn.
Bereiding (25 min.)
  1. 1 Kook de aardappelen en de grove stukken koolrabi ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Breng op smaak met de zure room, nootmuskaat, peper en zout.
  2. 2 Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de blokjes koolrabi en het fijngesnipperde knoflook 5 min. Kruid met de fijngesnipperde peterselie, peper en zout.
  3. 3 Verhit 2 eetl. olijfolie en bak de zeebaarsfilets 2 à 3 min. op de velkant. Kruid met peper en zout. Draai de visfilets om en laat nog 2 à 3 min. verder garen. Haal de vis uit de braadpan en hou warm.
  4. 4 Smelt de boter in de pan van de vis. Voeg 2 eetl. water toe en schraap de braadresten los met een houten lepel. Voeg het citroensap toe en laat lichtjes inkoken. Kruid met peper en zout.
Afwerking

Druppel een beetje saus over de visfilets en de koolrabipuree.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 459 kCal
Koolhydraten 43.5 g
Vezels 30 g
Vetten 18.2 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER