Gebakken zeebarbeel met schorsenerencrème

Voorgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • Zeebarbeel is niet meer beschikbaar omdat deze vis niet aan onze duurzaamheidscriteria voldoet.
  • witte visfilets 4
  • schorseneren (diepvries) 500 g
  • rivierkreeftenvlees (diepvries) 16
  • waterkers 1 bosjes
  • parmezaan (blok) 20 g
  • boter 2 eetl.
  • lichte room 0.5 dl
  • bloem 1 eetl.
  • nootmuskaat 1 mespunten
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (ontdooitijd + 5 min.)
  2. - Laat de visfilets oppervlakkig ontdooien, dep droog en wentel lichtjes in de bloem.
  3. - Schraap krullen van de parmezaan.
  4. - Verwijder de grove steeltjes van de waterkers.
Bereiding (20 min.)
  1. Laat de diepgevroren schorseneren 10 min. koken in lichtgezouten water en giet af. Mix samen met de room tot een gladde crème. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout.
  2. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de visfilets 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en hou goed warm.
  3. Smelt opnieuw 1 eetl. boter in dezelfde pan en verwarm de rivierkreeftjes.
Afwerking

Wrijf 1 à 2 eetl. schorsenerencrème uit op de borden. Leg er telkens 4 warme rivierkreeftjes op en bestrooi met de parmezaankrullen. Schik er een gebakken zeebarbeelfi let naast en werk af met de waterkers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 215 kCal
Koolhydraten 5.1 g
Vezels 20.9 g
Vetten 12.2 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER