Gefrituurde artisjokken

Aperitiefhapje minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • artisjokbodems (bokaal) 400 g
  • eieren 2
  • citroenen 1
  • bloem 4 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Snij de artisjokbodems in 4 en besprenkel met het citroensap.
  2. - Kruid de bloem met peper en zout.
  3. - Klop de eieren los met een vork.
Bereiding (15 min.)
  1. Haal de stukken artisjok door de bloem. Dompel ze onder in de losgeklopte eieren en haal ze opnieuw door de bloem. Schud overtollige bloem af.
  2. Bak de stukken artisjok gedurende 5 min. in frituurolie op 175 °C.
  3. Laat even uitlekken op keukenpapier.
Afwerking

Serveer onmiddellijk en geef er prikkertjes bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 126 kCal
Koolhydraten 13.9 g
Vezels 5.4 g
Vetten 5.4 g
Tip

TIP
Artisjok

De artisjok is een populaire groente in Italië. Ze wordt gebruikt als aperitiefhapje, in pastagerechten, in quiches, stoofvlees, ragout ... Verse artisjokken worden altijd gekookt. Verwijder de steel van de artisjok en wrijf het afgesneden uiteinde in met 1/2 citroen. Kook ± 30 min. op een zacht vuur in water met een groentebouillonblokje en het sap van 1/2 citroen. Laat afkoelen in de bouillon. Verwijder de bladeren, lepel het dons weg en hou het hart over. Snij het mooi rond met een scherp mes.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER