Gegratineerde wraps met pitavlees en groenten

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • vlees voor pita (beenhouwerij) 500 g
  • rode paprika's 2
  • aubergines 1
  • knoflook 2 teentjes
  • uien 1
  • verse kaas 100 g
  • geraspte kaas voor gratin 100 g
  • wraps 8
  • maïs (blik) 150 g
  • olijfolie 2 eetl.
  • paprikapoeder 1 koffiel.
  • oregano (gedroogd) 1 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (15 min.)
  2. - Snij de aubergine in blokjes van 1 cm.
  3. - Snipper de ui en het knoflook fijn.
  4. - Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij de rest in reepjes.
  5. - Spoel de maïs onder koud water en laat uitlekken.
Bereiding (15 min.)
  1. 1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. 2 Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui en het knoflook 1 min. Voeg het pitavlees toe en bak 2 à 3 min.
  3. 3 Voeg de aubergine en de paprika toe en bak nog ± 5 min.
  4. 4 Meng er de maïs en de verse kaas onder. Kruid met het paprikapoeder, de oregano, peper en zout.
  5. 5 Verdeel het vlees over de wraps en rol ze op. Leg in een ovenschaal met de naad naar beneden en bestrooi met de geraspte kaas. Zet 3 à 5 min. onder de ovengrill.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 749 kCal
Koolhydraten 60 g
Vezels 42.4 g
Vetten 35.9 g
Tip

U kan dit gerecht ook vooraf klaarmaken. Warm de ovenschotel de dag zelf ± 20 min. op in de voorverwarmde oven op 180 °C. Zet de laatste 2 min. de ovengrill aan

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER