Gegrilde dunne lende maître d’hôtel

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • dunne lenden (beenhouwerij) 800 g
  • olijfolie 2 eetl.
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voor de kruidenboter:
  • boter 100 g
  • knoflook 1 teentjes
  • basilicum 3 blaadjes
  • dragon (vers) 1 takjes
  • peterselie (vers) 1 koffiel.
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. (ten minste 2 u. vooraf)
  2. - Laat de boter zacht worden en meng ze met zwarte peper, zout, het uitgeperste knoflookteentje, de fijngesnipperde peterselie, de fijngesneden dragon en de fijngehakte blaadjes basilicum.
  3. - Schik deze kruidenboter op een vel aluminiumfolie en rol met behulp van de folie tot een boomstammetje. Vouw de folie dicht en laat de kruidenboter opstijven in de koelkast.
  4. - Snij de kruidenboter in schijfjes.
Bereiding (6 min.)
  1. Strijk de dunne lende in met olijfolie.
  2. Bak op een hete grill, ongeveer 2 min. aan elke kant. Voor meer doorbakken vlees grilt u het wat langer. Kruid met zwarte peper en zout.
Afwerking

Schik op elk stuk vlees 1 of 2 schijfjes kruidenboter en serveer met aardappelen in de schil. Geef er gemengde sla bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 557 kCal
Koolhydraten 0.6 g
Proteins 44.6 g
Fat 41.7 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER