Gegrilde groenten met crumble en kruidige dipsaus

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • zoete puntpaprika’s 2
  • aubergines 2
  • courgettes 2
  • basilicum 1 plantjes
  • oregano (vers) 3 takjes
  • rozemarijn (vers) 1 takjes
  • zoete aardappelen 2
  • knoflook 1 teentjes
  • yoghurt natuur 3 eetl.
  • oud brood 2 sneetjes
  • hazelnoten 2 eetl.
  • ahornsiroop 1 eetl.
  • olijfolie 4 eetl.
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (35 min.)
  1. Bereiding in de keuken (25 min.)
  2. 1 Snij de zoete puntpaprika’s in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.
  3. 2 Schil de zoete aardappelen en snij in schijfjes van max. 1 cm dik.
  4. 3 Snij de aubergines en de ongeschilde courgettes in plakken van 1/2 cm dik.
  5. 4 Leg alle groenten in een schaal en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout en roer goed om.
  6. 5 Mix het brood met de hazelnoten, het gepelde knoflookteentje en de blaadjes rozemarijn. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de mengeling tot een knapperige, goudbruine crumble. Laat uitlekken op keukenpapier.
  7. 6 Hak de blaadjes oregano fijn en scheur de blaadjes basilicum. Meng de kruiden met de yoghurt, de ahornsiroop en 1 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.
  8. Bereiding op de barbecue (± 10 min.)
  9. 7 Leg de groenten naast elkaar op een matig warme barbecue. Bak ze 3 à 4 min. aan elke kant tot ze mooi gekleurd zijn (de zoete aardappelen moeten iets langer bakken dan de groenten).
Afwerking

Bestrooi de gegrilde groenten met de crumble en serveer met de yoghurtsaus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 267 kCal
Koolhydraten 27.7 g
Proteins 7.1 g
Fat 13.8 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER