Gegrilde halloumi met kikkererwtenslaatje

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • komkommers 1
  • zoete puntpaprika’s 1
  • tapastomaten 100 g
  • limoenen 0.5
  • rode uien 1
  • halloumi (Cypriotische kaas) 400 g
  • kikkererwten (blik) 200 g
  • olijfolie 6 eetl.
  • tijm (gedroogd) 1 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (15 min.)
  1. 1 Spoel de kikkererwten onder koud water en laat goed uitlekken.
  2. 2 Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika en snij samen met de ongeschilde komkommer in kleine blokjes.
  3. 3 Snij de tapastomaten in 2 en snipper de rode ui heel fijn.
  4. 4 Meng de kikkererwten, de groenten en de ui in een slakom en breng op smaak met 4 eetl. olijfolie, het limoensap, peper en zout.
  5. 5 Snij de halloumi in gelijke sneetjes van 1 cm dik, bestrijk met 2 eetl. olijfolie en bestrooi met de tijm.
  6. 6 Bak de sneetjes halloumi 1 à 2 min. aan elke kant op een matig warme barbecue.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 528 kCal
Koolhydraten 11.9 g
Vezels 25.4 g
Vetten 40.8 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER