Gegrilde lamskotelet met zuiderse groentepasta

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • lamsgrilladekoteletten (diepvries) 12
  • courgettes 2
  • tijm (vers) 6 takjes
  • sjalotten 2
  • knoflook 2 teentjes
  • auberginecrème (versmarkt) 150 g
  • pecorino (blok) 25 g
  • tagliatelle met eieren 400 g
  • olijfolie 5 eetl.
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (15 min.)
  2. - Rasp de ongeschilde courgettes boven een vergiet. Knijp het water er zo goed mogelijk uit met de handen.
  3. - Rits de blaadjes van de takjes tijm en meng onder 4 eetl. olijfolie.
  4. - Snipper de sjalotten en de teentjes knoflook fijn.
  5. - Rasp de pecorino.
Bereiding (20 min.)
  1. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalot en het knoflook glazig.
  2. Voeg de geraspte courgette toe en stoof 10 min. op een zacht vuur.
  3. Kook intussen de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  4. Bestrijk de koteletten met de tijmolie en kruid met zwarte peper en zout.
  5. Verhit een grill- of braadpan en bak de koteletten 3 à 4 min. aan elke kant mooi bruin. Binnenin mogen ze nog rosé zijn.
  6. Doe de auberginecrème bij de gestoofde courgette en meng onder de pasta.
Afwerking

Serveer de gegrilde lamskoteletten met de zuiderse groentepasta en werk af met de geraspte pecorino.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 792 kCal
Koolhydraten 76.6 g
Vezels 51.8 g
Vetten 30.9 g
Tip

Vervang de lamsgrilladekoteletten door 400 g quorngehakt. Bak het goudbruin in wat olijfolie en meng samen met de auberginecrème en de gestoofde courgette onder de pasta. Rooster ook 3 eetl. pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Meng ook onder de pasta en werk af met geraspte pecorino. Zo maakt u een lekkere vegetarische variant van dit recept.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER