Gehaktschotel met rammenas en pompoen

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • gehakt rund + varken (beenhouwerij) 600 g
  • rammenassen 300 g
  • butternutpompoenen 600 g
  • platte peterselie 0.5 plantjes
  • zoete aardappelen 500 g
  • aardappelen 500 g
  • uien 1
  • knoflook 2 teentjes
  • geraspte emmentaler 200 g
  • boter 60 g
  • eidooiers 1
  • bloem 60 g
  • melk 1 L
  • olijfolie 3 eetl.
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (20 min.)
  2. - Schil de rammenas en snij in kleine blokjes.
  3. - Schil de pompoen en verwijder de pitten en de draden. Snij in kleine blokjes.
  4. - Schil de zoete aardappelen en de aardappelen en snij in stukken.
  5. - Snipper de ui en het knoflook fijn.
  6. - Hak de peterselie fijn.
Bereiding (30 min. + 20 min. in de oven)
  1. 1 Kook de aardappelen en de zoete aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Meng er de fijngesnipperde peterselie onder, samen met 1 eetl. boter en de eidooier.
  2. 2 Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de rammenas- en pompoenblokjes toe en laat 10 min. stoven.
  3. 3 Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak het gehakt goudbruin. Maak los met een vork.
  4. 4 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  5. 5 Smelt 60 g boter in een steelpannetje en roer er de bloem onder met een klopper. Laat even drogen op het vuur. Voeg de koude melk beetje bij beetje en al roerend toe en laat even pruttelen tot u een lichtgebonden saus hebt. Meng er de helft van de geraspte kaas onder en kruid goed met peper, zout en nootmuskaat.
  6. 6 Vet een ovenschaal in met 1 eetl. olijfolie en verdeel er de groenten, het gehakt en de puree over. Overgiet met de saus. Bestrooi met de rest van de kaas en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1120 kCal
Koolhydraten 57.1 g
Vezels 56.3 g
Vetten 72.6 g
Tip

Maak deze ovenschotel de dag voordien klaar. Zet hem dan wel iets langer in de oven, zo’n 30 min.

+ 4 maanden
1 Schil 1 aardappel, 25 g zoete aardappel en 75 g butternutpompoen en snij in stukken. Kook 20 min. in water. Giet af.
2 Voeg 10 blaadjes platte peterselie toe en mix fijn. Meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER