Geitenkaaspakketjes met zalmroosjes

Voorgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • gerookte zalm 200 g
  • rucola 80 g
  • gemengde scheuten 10 g
  • granaatappelen 1
  • geitenkaas 1 rolletjes
  • boter 1 eetl.
  • brickdeegvellen (versmarkt) 4
  • walnotenolie 3 eetl.
  • appelazijn 1 eetl.
  • dille (vers) 4 takjes
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Snij de gerookte zalm in gelijke sneetjes en rol op als roosjes.
  2. - Verwijder de pitten uit de granaatappel en hou apart.
  3. - Snij de vellen brickdeeg in 2. Leg telkens 2 helften op elkaar. Nu hebt u 4 dubbele halve cirkels.
  4. - Smelt de boter in een steelpannetje.
  5. - Verdeel het rolletje geitenkaas in 4 gelijke delen.
Bereiding (30 min.)
  1. 1 Plaats een stuk geitenkaas op elke halve cirkel brickdeeg. Bestrijk met de gesmolten boter en vouw de halve vellen brickdeeg dicht. Druk goed aan. Leg de pakketjes brickdeeg op een bakplaat met de naad naar beneden. Schuif 25 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven. Draai halverwege de baktijd om.
  2. 2 Voor de salade: meng de notenolie met de ciderazijn en de pitten van de granaatappel. Kruid met peper en zout en meng onder de rucola, samen met de preischeuten.
Afwerking

Schik wat salade in het midden van het bord. Plaats er een geitenkaaspakketje op en leg er 3 zalmroosjes rond. Versier met verse dille.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 411 kCal
Koolhydraten 17.9 g
Vezels 21.7 g
Vetten 27.9 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER