Gekruide balletjes met kikkererwten

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • filet americain natuur (beenhouwerij) 400 g
  • gehakt varken + kalf (beenhouwerij) 400 g
  • peterselie (vers) 3 takjes
  • uien 2
  • knoflook 1 teentjes
  • eieren 1
  • boter 1 eetl.
  • olijfolie 2 eetl.
  • komijnzaadjes 0.25 koffiel.
  • peper en zout
  • droge kikkererwten 500 g
  • tomaten 4
  • koriander 0.5 plantjes
  • sjalotten 2
  • capsules saffraan 1
  • komijnpoeder 0.25 koffiel.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Laat de kikkererwten minstens 10 u. weken in 2 L water, giet af en spoel onder koud stromend water.
  2. - Doe de kikkererwten in een kookpot en zet net onder water. Laat 1 u. 20 min. zachtjes garen. Giet af en kruid met zout.
  3. - Snipper de uien, het knoflook en de peterselie fijn.
  4. - Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water), verwijder de pitten en snij in kleine stukjes.
  5. - Versnipper de sjalotten en de koriander.
Bereiding (30 min.)
  1. Meng de americain met het gehakt, de fijngesnipperde ui en het knoflook, het ei, de peterselie, 1/4 koffiel. komijn, peper en zout. Rol balletjes ter grootte van een
  2. pingpongballetje.
  3. Verhit de olijfolie met de boter in een braadpan en bak de balletjes goudbruin in ± 10 min.
  4. Voeg ook de fijngesnipperde sjalotten toe en bak glazig. Voeg de tomatenstukjes toe, de gekookte kikkererwten, 1/4 koffiel. komijn, de saffraan en kruid met peper en zout. Laat 20 min. zachtjes sudderen.
Afwerking

Serveer de gekruide balletjes met de groentjes. Geef er
risone (Griekse pasta) bij en bestrooi met de koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 853 kCal
Koolhydraten 63.6 g
Vezels 72.6 g
Vetten 34.3 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER