Gemarineerd paprika-venkelslaatje

Bijgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • venkelknollen 2
  • rode paprika's 2
  • onbehandelde citroenen (bio) 1
  • dille (vers) 1 plantjes
  • amandelnoten 2 eetl.
  • olijfolie extra vierge 4 eetl.
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (15 min.)
  2. - Snij de venkelknollen in 4 en verwijder de harde kern. Snij elk stuk in flinterdunne plakjes.
  3. - Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in dunne reepjes.
  4. - Hak de dille fijn.
  5. - Hak de amandelnoten grof.
  6. - Rasp de citroenschil en pers de citroen uit.
Bereiding (5 min. + 20 min. rust)
  1. Meng de stukjes venkel met de paprikareepjes en giet er het citroensap over. Doe er de gehakte dille, de zeste en de olijfolie bij. Kruid met zwarte peper en zout en meng goed. Laat minstens 20 min. rusten in de koelkast.
Afwerking

Haal 10 min. voor het opdienen uit de koelkast en werk af met de gehakte amandelnoten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 183 kCal
Koolhydraten 7.6 g
Vezels 4 g
Vetten 15.2 g
Tip

Serveer dit gerecht bv. bij zuiderse kipfilet.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER