Gemarineerde contrefilet met pittige saus

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • dunne lenden (beenhouwerij) 800 g
  • olijfolie 1 eetl.
  • Voor de marinade:
  • olijfolie 4 eetl.
  • sherryazijn 2 eetl.
  • groentereepjes (diepvries) 1 koppen
  • knoflook 1 teentjes
  • laurier 1 blaadjes
  • tijm (gedroogd) 0.5 koffiel.
  • rozemarijn (gedroogd) 0.25 koffiel.
  • Voor de saus:
  • vleesbouillon 2 dl
  • room 2 eetl.
  • aalbessengelei 1 eetl.
  • instantsausbinder
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en wentel er de contrefilets door. Dek af en laat ten minste 8 u marineren in de koelkast. Het vlees tussenin 1 of 2 keer omdraaien.
Bereiding (10 min.)
  1. Dep de contrefilets goed droog met keukenpapier. Laat 1 eetl. olijfolie zeer heet worden in een braadpan en bak het vlees goudbruin (2 min. aan beide zijden). Kruid met peper en zout (niet te veel). Als u houdt van meer doorbakken vlees, laat nog wat verder bakken op een zacht vuur.
  2. Leng intussen de marinade aan met 2 dl vleesbouillon en giet het mengsel door een zeef.
  3. Als het vlees gaar is, haalt u het uit de pan. Hou het warm. Maak de braadresten los met de gezeefde marinade.
  4. Laat 2 min. hevig koken. Voeg 1 eetl. aalbessengelei toe en 2 eetl. room. Breng weer aan de kook en bind na ± 2 min. met instantsausbinder.
Afwerking

Dien op met frietjes en een gemengde salade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 396 kCal
Koolhydraten 8.5 g
Vezels 44.6 g
Vetten 19.2 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER