Gemarineerde eendenfilet met pittig gekruide aubergines

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • eendenfilets met rozemarijn (beenhouwerij) 2
  • aubergines 2
  • verse spinazie 100 g
  • platte peterselie 1 plantjes
  • basilicum 1 plantjes
  • koriander 1 plantjes
  • knoflook 1 teentjes
  • groene linzen 200 g
  • olijfolie extra vierge 6 eetl.
  • dijonmosterd 1 koffiel.
  • balsamicoazijn 1 koffiel.
  • ras el hanout 1 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 60 min.)
  1. Bereiding in de keuken (40 min.)
  2. - Verwarm de oven 10 min. voor op 200 °C.
  3. - Snij de aubergines in 3 en snij elk stuk daarna in de lengte in 2. Snij ze vervolgens in halvemaantjes.
  4. - Schik de stukken aubergine in een ovenschotel en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Kruid met peper
  5. en zout en meng alles goed onder de olijfolie. Zet de schotel 20 min. in de voorverwarmde oven.
  6. - Kook de linzen ondertussen 20 min. in 3 dl water.
  7. - Maak een vinaigrette: snipper het teentje knoflook fijn en meng met de mosterd, de balsamicoazijn en
  8. 2 eetl. olijfolie. Giet de linzen af en laat uitlekken. Giet de vinaigrette over de nog warme linzen.
  9. - Snipper de helft van de platte peterselie fijn en voeg samen met de spinazieblaadjes toe aan de linzen. Kruid met peper en zout.
  10. - Mix de rest van de platte peterselie samen met de koriander, de helft van het basilicum, 3 eetl. olijfolie
  11. en de ras el hanout tot een gladde saus. Giet over de aubergines.
Bereiding (20 min.)
  1. Bereiding op de barbecue
  2. (20 min.)
  3. Grill de eendenfilets met de velkant naar onder 10 min. op een matig vuur. Schuif de houtskool wat uit elkaar en zet een aluminium schaaltje met een bodem water onder de grill om het bakvet op te vangen. Draai de filets om en bak nog ± 4 min. verder. Laat het vlees voor het snijden 5 min. rusten op een vel aluminiumfolie.
Afwerking

Verdeel wat linzen over de borden en leg er enkele stukken gegrilde aubergine op. Schik er ± 3 sneetjes
eendenfilet op en versier met basilicumblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 798 kCal
Koolhydraten 30.6 g
Vezels 42 g
Vetten 56.3 g
Tip

Als het weer niet meevalt, kan u de eendenfilet ook bakken in de pan. Maak met een scherp mes een
ruitjespatroon in het vel en bak de eendenfilet 10 min. met de velkant naar onder. Draai om en bak nog 4 min. verder. Wikkel het vlees in een vel aluminiumfolie en laat 5 à 10 min. rusten voor het snijden.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER