Gemarineerde kippenbout met gevulde aardappel

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • gemarineerde kippenpilons (beenhouwerij) 12
  • tomaten 4
  • aardappelen 4
  • rode paprika's 1
  • groene paprika's 1
  • lente-uitjes 2
  • geraspte kaas 4 eetl.
  • olijfolie 2 eetl.
  • knoflook 1 teentjes
  • tijm (gedroogd) 1 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Kook de aardappelen in de schil in lichtgezouten water gedurende ± 20 min.
  2. - Verwijder de witte zaadlijsten en pitjes uit de paprika's en snij in blokjes van 1 cm.
  3. - Snij de lente-uitjes in ringetjes en snipper de knoflook fijn.
Bereiding (10 min., vooraf + 30 min. op het moment zelf)
  1. Kan vooraf (10 min.)
  2. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ringetjes lente-ui, de paprikablokjes en de fijngesnipperde look gedurende 5 min. Kruid naar smaak met peper en zout.
  3. Snij een hoedje van de aardappelen en hol uit tot op ± 1 cm van de boord. Meng het vruchtvlees van de aardappelen met de mengeling van gestoofde lente-uitjes, look en paprikablokjes en kruid naar smaak met peper en zout. Vul de aardappel op met die mengeling en bestrooi met de gemalen kaas. Wikkel elke aardappel in een vel aluminiumfolie.
  4. Snij de tomaten in 2 en kruid met tijm, peper en zout. Wikkel telkens 2 halve tomaten in een vel aluminiumfolie.
  5. Op het moment zelf (30 min.)
  6. Bak de gemarineerde kippenbouten gedurende 30 à 40 min. op een matig vuur op de barbecue, eventueel in een aluminium schaaltje.
  7. Bak ondertussen ook de aardappelen en tomaten in aluminiumfolie gedurende 15 à 20 min. op een hoekje van het rooster.
Afwerking

Verdeel de gebakken kippenbouten over de borden. Dien op met de gevulde aardappelen of aardappelen in de schil (zie tip) en tomaten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 547 kCal
Koolhydraten 19.4 g
Vezels 44.6 g
Vetten 32.1 g
Tip

Aardappelen in de schil
Kook de ongeschilde aardappelen gedurende 25 à 30 min. gaar in kokend water. Giet af en wikkel de gekookte aardappelen in aluminiumfolie. Verwarm 5 à 10 min. op de grill of tussen de kolen.
Dien op met een schijfje kruidenboter of een lepel zure room die u kruidt met peper, zout en versgesnipperde tuinkruiden.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER