Gemarineerde meloenbolletjes

Dessert minder dan 30 min. 5 personen

Ingrediënten

  • meloenen (galia) 0.5
  • meloenen (charentais) 0.5
  • citroensap 4 eetl.
  • zoete witte wijn 2.5 dl
  • suiker 2 eetl.
  • roze bessen (bokaal)
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Haal met een meloenlepel gelijke bolletjes uit de meloenhelften en doe in een kom.
Bereiding (12 min.)
  1. Meng de witte wijn, het citroensap en de suiker in een kookpan en laat op een hevig vuur voor de helft inkoken (± 7 min.).
  2. Giet de warme wijn over de meloenbolletjes en voeg er enkele roze bessen aan toe. Plaats in de koelkast.
Afwerking

Lepel enkele bolletjes meloen met wittewijnsaus in een doorzichtige coupe en geef er eventueel een bolletje citroensorbet bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 110 kCal
Koolhydraten 17.4 g
Proteins 1.1 g
Fat 0 g
Tip

Enkele ideetjes voor het dessertbuffet:
- Vers fruit: een verse fruitsla of fruitbrochettes met bv. druiven, aardbei, kiwi, appel, meloen, bessen,...

U kan de stukjes fruit eventueel bestrooien met kokospoeder.
- Kant-en-klare pastini's: kleine gebakjes met bavarois. U vindt ze in de diepvriesafdeling.
- Kleine porties chocomousse die u opdient in bv. likeurglaasjes.
- Soesjes met room: verkrijgbaar in de diepvriesafdeling. Werk af met een stipje chocoladesaus of frambozencoulis.
- Voor de niet-zoetebekken is er kaas: voorzie een drietal soorten en dien op met stukjes brood, nootjes, druiven, sneetjes kiwi,...
- Schalen met fijne koekjes en pralines voor bij de koffie.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER