Gemarineerde reeragout met koolraapstoemp

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • reeragout (beenhouwerij) 1 kg
  • koolrapen 1
  • platte peterselie 4 takjes
  • aardappelen 500 g
  • lichte room 1 dl
  • wildfond (bokaal) 4 dl
  • olijfolie 2 eetl.
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • Voor de marinade:
  • witte selders 4 stengels
  • uien 1
  • knoflook 2 teentjes
  • bruine suiker 1 eetl.
  • rode wijn 75 cl
  • jeneverbessen 5
  • laurier 2 blaadjes
  • tijm (gedroogd) 1 koffiel.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. De dag voordien
  2. (15 min. + 12 u. marineren)
  3. - Snij de ui, het knofl ook en de witte selder grof.
  4. - Doe in een mengkom samen met de reeragout, de laurierblaadjes, de jeneverbessen, de tijm, de bruine suiker en de rode wijn. Dek af en laat 1 nacht marineren in de koelkast.
  5. De dag zelf (15 min.)
  6. - Schil de aardappelen en snij in stukken.
  7. - Schil de koolraap en snij in kleine blokjes.
  8. - Snipper de platte peterselie grof.
Bereiding (25 min. + 1 u. 30 min. sudderen)
  1. Haal de reeragout uit de marinade en dep droog. Zeef de marinade. Verhit de olijfolie in een kookpot met dikke bodem en bak het vlees in verschillende porties goudbruin aan alle kanten.
  2. Giet de gezeefde marinade er langs de rand van de kookpot bij en laat 1 u. afgedekt sudderen. Voeg de wildfond toe en laat nog 30 min. verder sudderen. Voeg eventueel een beetje water toe.
  3. Kook intussen de stukken aardappel en koolraap ± 25 min. in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Voeg de lichte room toe en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Afwerking

Versier met de platte peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 677 kCal
Koolhydraten 35.6 g
Vezels 56.7 g
Vetten 19.4 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER