Gemarineerde runderreepjes met peultjes in de wok

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • biefstukken chateaubriand (beenhouwerij) 500 g
  • peultjes 500 g
  • rode pepertjes 1
  • gember 1 cm
  • knoflook 1 teentjes
  • uien 1
  • maïszetmeel 1 eetl.
  • donkerbruine suiker 1 koffiel.
  • witte wijn 2 eetl.
  • gevogeltefond (bokaal) 1 dl
  • sojasaus 2 eetl.
  • arachideolie 2 eetl.
  • sherryazijn 0.5 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 60 min.)
  1. (10 min. + minstens 30 min. in de koelkast)
  2. - Maak de marinade: meng de sojasaus met de witte wijn en het maïszetmeel.
  3. - Snij de chateaubriand in fijne reepjes en meng er de marinade onder. Dek af met vershoudfolie en zet 30 min. in de koelkast (laat diepgevroren chateaubriand eerst oppervlakkig ontdooien, snij in reepjes en laat 2 u. marineren in de koelkast).
  4. - Rasp intussen de gember.
  5. - Snipper het knoflookteentje fijn.
  6. - Snij de ui in ringen.
  7. - Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.
  8. - Kook de peultjes 1 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
  9. - Meng de sherryazijn met de donkerbruine suiker en de gevogeltefond.
Bereiding (10 min.)
  1. 1 Verhit de arachideolie in de wok en bak de uiringen, het fijngesnipperde knoflook en de geraspte gember 30 sec. Voeg de reepjes vlees met de marinade toe. Kruid lichtjes met peper en zout. Roerbak 2 min. tot het vlees
  2. kleurt.
  3. 2 Voeg het azijn-suikermengsel, de peultjes en het fijngesnipperde pepertje toe. Roer 3 min. tot de saus is ingedikt.
Afwerking

Serveer met basmatirijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 255 kCal
Koolhydraten 10.6 g
Vezels 35.5 g
Vetten 7.4 g
Tip

Vervang de peultjes door snijbonen. Snij de bonen in 3 stukken. Snijbonen en peultjes hebben dezelfde gaartijd. U kan ze dus ook combineren.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER