Gemarineerde tempé met linzen en groentelinten

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • tempé 200 g
  • wortelen 3
  • courgettes 1
  • lente-uitjes 1 bosjes
  • uien 2
  • groene linzen 250 g
  • groentebouillon 8 dl
  • olijfolie 3 eetl.
  • peper en zout
  • Voor de dressing:
  • peterselie (vers) 2 takjes
  • knoflook 1 teentjes
  • mosterd op traditionele wijze 1 koffiel.
  • olijfolie 5 eetl.
  • balsamicoazijn 1 eetl.
  • Voor de marinade:
  • groene pepertjes 1
  • koriander 1 plantjes
  • plantaardig alternatief voor room (bv. Alpro Cuisine) 1 dl
  • eieren 1
  • maïszetmeel 1 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. - Snipper de uien fijn.
  2. - Snij met een dunschiller fijne linten van de wortelen.
  3. - Snij de courgette middendoor en verwijder de pitten. Snij eveneens in fijne linten met een dunschiller.
  4. - Snij de lente-uitjes in ringen van 1/2 cm.
  5. - Snij de tempé in schijfjes van 1 cm.
  6. - Mix alle ingrediënten voor de marinade tot een glad mengsel. Leg er de schijfjes tempé in en laat 30 min. marineren in de koelkast.
  7. - Snipper de peterselie fijn en pers het knoflook. Meng met de andere ingrediënten voor de dressing.
Bereiding (35 min.)
  1. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde uien glazig. Voeg de linzen toe en overgiet met de groentebouillon. Laat ± 35 min. afgedekt garen op een zacht vuur. Giet af.
  2. Kook ondertussen de groentelinten en de lente-uitjes 5 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
  3. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de schijfjes tempé 2 min. aan elke kant.
  4. Meng de dressing met de nog warme linzen. Breng op smaak met peper en zout.
Afwerking

Verdeel de linzen en de groentelinten over de borden. Leg er enkele schijfjes gebakken tempé op. Serveer
met gekookte aardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 549 kCal
Koolhydraten 43.4 g
Vezels 25.4 g
Vetten 29.8 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER