Gepaneerd gevogelte op een bedje van broccoli met Griekse pasta (baby eet mee)

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • gepaneerd gevogelte (beenhouwerij) 4 stuks
  • broccoli's 2
  • sjalotten 1
  • uien 1
  • Griekse pasta (risoni) 400 g
  • tomatenstukjes (blik) 400 g
  • olijfolie 4 eetl.
  • nootmuskaat 1 mespunten
  • Italiaanse kruidenmix 1 koffiel.
  • peper en zout
  • nootmuskaat 1 mespunten
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (5 min.)
  2. - Snij de broccoli’s in kleine roosjes.
  3. - Snipper de sjalot en de ui fijn.
Bereiding (20 min.)
  1. Kook de broccoliroosjes en de fijngesnipperde sjalot 8 min. in lichtgezouten water. Giet af en prak fijn met een vork (of mix grof). Breng op smaak met 2 eetl. olijfolie,
  2. nootmuskaat, peper en zout.
  3. Kook ondertussen de Griekse pasta samen met de fijngesnipperde ui in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er de tomatenstukjes onder. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden, peper en zout. Laat nog even opwarmen.
  4. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de stukken gepaneerd gevogelte 3 min. aan elke kant op een matig vuur. Kruid met peper en zout.
Afwerking

Verdeel de broccoli over de borden en leg er telkens 1 stuk gepaneerd gevogelte naast. Serveer met de Griekse pasta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 816 kCal
Koolhydraten 93.6 g
Vezels 39.4 g
Vetten 31 g
Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen
kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.
+ 6 maand
Bereiding (25 min.)
1 Snij 100 g broccoli in roosjes en kook samen met
50 g risone 15 min. gaar in een bodempje water.
2 Plet met een vork tot een puree en meng met 1 koffiel. plantaardige olie en 1 snuifje Italiaanse kruidenmix (molen).

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER