Gepaneerde scharfilet met paprikasalade en puree

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • gepaneerde scharfilets met peterselie en citroen (versmarkt) 600 g
  • paprika's 4
  • rucola 50 g
  • citroenen 1
  • rode uien 1
  • knoflook 2 teentjes
  • aardappelen 1 kg
  • wittewijnazijn 2 eetl.
  • olijfolie 8 eetl.
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (Minder dan 45 min.)
  1. (10 min. + 20 min. in de oven)
  2. - Verwarm de oven voor op 200 °C.
  3. - Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in 4. Schik op een bakplaat met bakpapier en bak 20 min. in de voorverwarmde oven. Steek in een plastic zakje en laat afkoelen. Verwijder de pel en snij in kleine stukjes.
  4. - Schil ondertussen de aardappelen en snij in stukken.
  5. - Pers de citroen.
  6. - Snipper de rode ui en het knoflook fijn. Meng samen met het citroensap, 4 eetl. olijfolie en de wittewijnazijn onder de paprika. Kruid met peper en zout.
Bereiding (20 min.)
  1. 1 Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af, prak fijn en meng er 2 eetl. olijfolie onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  2. 2 Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de scharfilets 3 min. Aan elke kant goudbruin.
Afwerking

Verdeel de aardappelpuree over de borden en bestrooi met de rucola. Serveer met de paprikasalade en een stuk scharfilet.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 687 kCal
Koolhydraten 68.4 g
Vezels 25.3 g
Vetten 32.7 g
Tip

Peuter eet mee

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter.

+ 18 maand
Bereiding (25 min.)

1 Schil 50 g aardappel en snij in stukjes. Snij 100 g paprika in stukjes. Kook samen 20 min. gaar. Giet af.
2 Verhit intussen 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en bak 30 g scharfilet 3 min. aan elke kant goudbruin.
3 Snij alles in hapklare stukjes.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER