Gepocheerde zalm en scampi’s met warme tartaar

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • Atlantische zalmhaasjes (diepvries) 4
  • ongepelde rauwe scampi’s ‘medium’ (diepvries) 200 g
  • citroenen 0.25
  • verse room 1 dl
  • eidooiers 2
  • kappertjes 1 koffiel.
  • bloem 1 koffiel.
  • visbouillon 1 blokjes
  • dragon (gedroogd) 1 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (ontdooien + 15 min.)
  2. - Pel de scampi's (dat gaat makkelijke als u ze even onderdompelt in koud water) en laat volledig ontdooien. Dep droog.
  3. - Snij de peterselie fijn.
  4. - Hak de uitgelekte kappertjes fijn.
  5. - Pers het kwartje citroen.
Bereiding (20 min.)
  1. 1 Los het blokje visbouillon op in een kookpot met 5 dl kokend water. Dompel er de diepgevroren zalm in onder en kook 10 min. op een zacht vuur. Voeg de scampi's toe en hou 1 dl kookvocht apart. Haal de kookpot van het vuur en dek af.
  2. 2 Klop de eidooiers samen met de bloem, de kappertjes en de peterselie op in een steelpan. Voeg het kookvocht en de room toe en laat de saus indikken op een zacht vuur. Breng op smaak met de dragon, het citroensap, peper en zout.
Afwerking

Leg op elk bord een zalmhaasje en omring met scampi’s. Serveer met de tartaarsaus. Lekker met gekookte aardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 475 kCal
Koolhydraten 2.1 g
Vezels 40.8 g
Vetten 33.6 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER