Gepofte aardappel met groentjes

Bijgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • tomaten 2
  • avocado's 1
  • komkommers 0.5
  • aardappelen 4
  • zure room 125 g
  • maïs (blik) 150 g
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Bereiding
  1. Bereiding in de keuken (45 min.)
  2. Kook de aardappelen 40 à 45 min. gaar in lichtgezouten water, afhankelijk van de dikte.
  3. Pel ondertussen de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in heet water), verwijder de pitten en snij in blokjes.
  4. Snij de avocado en de komkommer in blokjes.
  5. Meng alle groentjes in een kom, samen met de zure room. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Leg de aardappelen op aluminiumfolie. Snij kruisgewijs open en vul op met de groenten. Plooi de aluminiumfolie dicht.
  7. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  8. Leg de aardappelen 10 min. op de barbecue om op te warmen.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 241 kCal
Koolhydraten 21.3 g
Vezels 5.2 g
Vetten 14.7 g
Tip

Serveer eventueel met wat gebakken tempé of tofublokjes.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER