Geroosterde portobello’s met couscousvulling

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 porties

Ingrediënten

  • portobello's 9
  • couscous (tarwegriesmeel) 250 g
  • rode uien 1
  • cashewnoten 50 g
  • platte peterselie 0.5 plantjes
  • kikkererwten 340 g
  • rozijnen 84 g
  • pastasaus Basilico 410 ml
  • olijfolie 3 eetl.
  • knoflook 2 teentjes
  • paprikapoeder 2 koffiel.
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (30 min. + 20 min. in de oven)
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en breng 2,5 dl water aan de kook. Verdeel de portobello’s over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.
  2. Doe intussen de couscous in een kom en overgiet met het hete water. Dek af en laat 10 min. zwellen.
  3. Snipper intussen de rode ui en het knoflook fijn. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de ui en het knoflook glazig op een laag vuur.
  4. Hak de cashewnoten grof en de blaadjes peterselie fijn (hou enkele blaadjes over voor de afwerking). Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
  5. Roer de couscous los met een vork en meng er 1 eetl. olijfolie onder. Meng de fijngehakte peterselie, de cashewnoten, de rode ui, het knoflook, de kikkererwten en de rozijnen onder de couscous. Kruid met het paprikapoeder, zwarte peper en zout.
  6. Vul de portobello’s met de mengeling. Giet de pastasaus in een ovenschaal en schik er de portobello’s in. Zet nog ± 20 min. in de oven.
  7. Werk af met de blaadjes peterselie.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 648 kCal
Koolhydraten 94.8 g
Vezels 21.7 g
Vetten 17.4 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER