Gespikkelde mini-eitjes op een stokje

Aperitiefhapje minder dan 30 min. 18 hapjes

Ingrediënten

  • chiffonade van coppa met peper (charcuterie) 180 g
  • kerstomaten 9
  • basilicum 18 blaadjes
  • halfgedroogde kerstomaten in olie (versmarkt) 18
  • kwarteleieren 18
  • Provençaalse kruiden 1 koffiel.
  • grof zeezout 0.5 koffiel.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (30 min.)
  1. 1 Zet je hulpkok maar meteen aan het werk. Hij/zij mag de kwarteleitjes 3 min. koken in kokend water en daarna afgieten. Spoel onder koud water.
  2. 2 Jij mag nu elk sneetje coppa in de vorm van een accordeon vouwen. Snij ook de kerstomaten in 2. Laat de halfgedroogde kerstomaten uitlekken in een zeef.
  3. 3 Meng de Provençaalse kruiden en het zeezout in een diep bord.
  4. 4 Pel de afgekoelde kwarteleitjes. Rol ze daarna een voor een door de kruiden.
  5. 5 Steek 1 blaadje basilicum, een halve kerstomaat, 1 kwartelei, 1 gedroogde kerstomaat en 1 accordeon van coppa op een prikker. Maak zo 18 brochetjes.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 82 kCal
Koolhydraten 0.6 g
Vezels 6.4 g
Vetten 5.9 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER