Gevogeltepita met yoghurtsausje

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • gevogeltepita (beenhouwerij) 600 g
  • komkommers 1
  • ijsbergsla 0.5
  • tapastomaten 250 g
  • rode uien 1
  • grote pitabroodjes 4
  • olijfolie 1 eetl.
  • Voor de vinaigrette:
  • bieslook (vers) 0.25 plantjes
  • olijfolie extra vierge 2 eetl.
  • wittewijnazijn 1 eetl.
  • peper en zout
  • Voor de saus:
  • platte peterselie 0.25 plantjes
  • Griekse yoghurt 150 g
  • tomanade (versmarkt) 2 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (15 min.)
  2. - Snij de rode ui in ringen.
  3. - Snij de tapastomaten in schijfjes.
  4. - Snij de ijsbergsla fijn.
  5. - Snij de ongeschilde komkommer in staafjes.
  6. - Snipper het bieslook en de peterselie fijn.
Bereiding (10 min.)
  1. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de gevogeltereepjes ± 6 min.
  2. Meng intussen de Griekse yoghurt met de tomenade en kruid met peper en zout. Roer er de fijngesnipperde peterselie onder.
  3. Meng de groenten en de rode ui in een kom.
  4. Meng de wittewijnazijn met de extra vierge olijfolie. Kruid met peper en zout en voeg het fijngesnipperde bieslook toe. Roer de vinaigrette onder de groentemengeling.
  5. Verwarm de pitabroodjes even onder de grill of in de broodrooster en vul ze met de gevogeltereepjes.
Afwerking

Overgiet de reepjes met het yoghurtsausje en serveer de
groenten apart.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 595 kCal
Koolhydraten 33.8 g
Proteins 33.8 g
Fat 36 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER