Gevogeltereepjes met prinsessengroenten

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • wokreepjes gevogelte (diepvries) 500 g
  • tomaten 4
  • prinsessenbonen 400 g
  • champignons 250 g
  • sjalotten 1
  • gedroogde tomaten (versmarkt) 5
  • zure room 2 eetl.
  • groentebouillon 4 dl
  • tomatenpuree 1 grote eetl.
  • olijfolie 3 eetl.
  • basilicum (gedroogd) 1 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. - Snij de prinsessenbonen in 3.
  2. - Snij de champignons in schijfjes.
  3. - Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water) en snij in blokjes.
  4. - Snij de zongedroogde tomaten in fijne reepjes.
  5. - Snipper de sjalot fijn.
Bereiding (45 min.)
  1. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot glazig. Voeg de bonen toe. Giet er de bouillon over en laat 15 min. zachtjes koken.
  2. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de champignons 2 à 3 min. Voeg toe aan de bonen.
  3. Voeg de tomatenblokjes, de zongedroogde tomaten en de tomatenpuree toe. Kruid met het basilicum en laat 5 min. afgedekt stoven.
  4. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de diepgevroren gevogeltereepjes gedurende 5 min. Kruid met peper en zout. Giet het vocht weg.
  5. Voeg het vlees toe aan de groenten en laat nog 5 min. stoven. Roer er de zure room onder en kruid met peper en zout.
Afwerking

Serveer met rijst of pasta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 306 kCal
Koolhydraten 9.7 g
Vezels 34.7 g
Vetten 14.4 g
Tip

De gevogeltereepjes kunnen vervangen worden door stukjes chorizo, spekreepjes of in stukjes gesneden cocktailworstjes. Als u voor die laatste kiest voegt u ze op het einde gewoon toe.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER