Gevulde appel met gehakt en witloofslaatje

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kalfsgehakt (beenhouwerij) 500 g
  • appelen 8
  • witloof 2
  • sojascheuten 100 g
  • rucola 50 g
  • limoensap 1 eetl.
  • sjalotten 2
  • groenepeperbolletjes 1 eetl.
  • mosterd 1 koffiel.
  • sesamolie 2 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (10 min.)
  2. - Snipper de sjalotten heel fijn.
  3. - Snij een klein hoedje van de appelen en hou apart. Verwijder het klokhuis met een appelboor en hol de appel voorzichtig nog wat meer uit.
  4. - Meng het gehakt met het vruchtvlees van de appel, de fijngesnipperde sjalotten, de groene- peperbolletjes en de mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
Bereiding (35 min.)
  1. Vul de appelen met het gehakt en schik ze naast elkaar in een ovenschotel.
  2. Zet de hoedjes op de appelen en zet 25 min. in een op 175 °C voorverwarmde oven.
  3. Maak het witloofslaatje: verwijder de harde kern onder aan de stronken en snij in fijne schijfjes. Meng met de rucola en de sojascheuten en roer er het limoensap en de sesamolie onder. Breng op smaak met peper en zout.
Afwerking

Leg 2 gevulde appelen op elk bord en geef er het witloofslaatje en gekookte aardappelen bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 488 kCal
Koolhydraten 31.7 g
Proteins 25.8 g
Fat 28.5 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER