Gevulde flensjes met trio van kazen en krokante groenten

Voorgerecht minder dan 30 min. 8 personen

Ingrediënten

  • sojascheuten 250 g
  • spinazie 200 g
  • wortelen 3
  • waterkers 1 bosjes
  • kerstomaten 8
  • cheddar 200 g
  • brie 200 g
  • geitenkaas 4 sneden
  • halfvolle melk 0.5 L
  • eieren 4
  • ontpitte zwarte olijven (blik) 8
  • zelfrijzende bloem 200 g
  • zonnebloemolie 3 eetl.
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Hak de spinazie grof (bewaar een paar blaadjes voor het garnituur).
  2. - Klop de eieren onder de melk en voeg beetje bij beetje de bloem toe. Mix tot een glad deeg, roer er de grof gehakte spinazie en 1 eetl. zonnebloemolie onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat het deeg
  3. 15 min. rusten.
  4. - Rasp de wortelen fijn.
  5. - Snij de kerstomaten en de olijven in 4.
  6. - Snij de sneetjes geitenkaas in 2.
  7. - Snij de cheddar en de brie elk in 8 sneetjes.
Bereiding (20 min.)
  1. Verhit telkens een beetje olie in een koekenpan en bak 8 flensjes.
  2. Schik de geraspte wortelen en de sojascheuten op de flensjes.
  3. Beleg elk flensje met 1 sneetje cheddar, 1 sneetje brie en 1 sneetje geitenkaas (naast elkaar).
  4. Rol de flensjes op en plaats ze in een ovenschotel. Zet 10 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
  5. Snij de uiteindes van de flensjes en verdeel ze in 2 gelijke porties.
Afwerking

Leg op elke bord 2 rolletjes. Schik er de kerstomaten rond, samen met de waterkers, enkele blaadjes spinazie en de zwarte olijven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 487 kCal
Koolhydraten 26.8 g
Vezels 24.9 g
Vetten 31.2 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER