Gevulde kippenbil met couscous en mango

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • gevulde kippenbillen Val Dieu (beenhouwerij) 4
  • mango's 2
  • lente-uitjes 4
  • rode pepertjes 1
  • boter 1 eetl.
  • couscous (tarwegriesmeel) 300 g
  • instantsausbinder
  • kippenbouillon 7 dl
  • olijfolie 2 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (10 min.)
  2. - Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.
  3. - Snipper ondertussen de lente-uitjes fijn.
  4. - Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in fijne stukjes.
  5. - Snij het vruchtvlees van de mango’s in kleine blokjes.
Bereiding (40 min.)
  1. Schik de gevulde kippenbillen naast elkaar in een ovenschotel en verdeel er 1 eetl. boter over. Kruid met peper en zout en zet 40 min. in de voorverwarmde oven. 2. Overgiet intussen de couscous met 6 dl kippenbouillon en laat 7 min. zwellen.
  2. Verhit intussen de olijfolie in een braadpan en bak de lente-uitjes en het rode pepertje 1 min. Voeg de mangoblokjes toe en bak ± 3 min. Kruid met peper en zout.
  3. Maak de couscous los met een vork en meng er de mangoblokjes onder.
  4. Haal de kippenbillen uit de oven. Giet 1 dl kippenbouillon in de ovenschotel en schraap de braadresten los. Bind eventueel lichtjes met instantsausbinder.
Afwerking

Verdeel de kippenbillen en de couscous over de borden en lepel er wat saus naast. Geef er gestoofde spinazie of prinsessenboontjes bij

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 879 kCal
Koolhydraten 79.5 g
Proteins 65.5 g
Fat 32 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER