Gevulde krieltjes met rodebietenmousse en forel

Aperitiefhapje meer dan 60 min. 16 hapjes

Ingrediënten

  • gerookte forelfilets 125 g
  • gestoomde rode bieten (versmarkt) 1
  • citroenen 0.5
  • dille (vers) 0.5 plantjes
  • dragon (vers) 0.5 plantjes
  • krielaardappelen 16
  • sjalotten 4
  • geraspte gruyère 4 eetl.
  • verse geitenkaas 2 eetl.
  • lichte room 2 eetl.
  • ricotta 2 eetl.
  • olijfolie 3 eetl.
  • pilipili 1 mespunten
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (50 min. + 15 min. in de oven)
  1. 1 Boen de krielaardappelen schoon en kook ze 20 min. in de schil in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken. Dep goed droog en snij het hoedje eraf. Lepel er met een klein lepeltje het aardappelkruim uit, tot ± 1 cm van de rand. Plet het aardappelkruim met een vork en verdeel over 2 kommetjes. Kruid met nootmuskaat.
  2. 2 Snij intussen de sjalotten fijn. Verhit 2 eetl. olijfolie, stoof de sjalotten glazig en zet opzij.
  3. 3 Snipper de dille en de dragon fijn.
  4. 4 Dep de rode biet droog, snij in stukjes en mix samen met de lichte room en de geitenkaas. Kruid met peper en zout en lepel in 1 van de kommetjes met aardappelkruim. Voeg de dille en de helft van de sjalotten toe en meng alles door elkaar.
  5. 5 Voeg de ricotta, de dragon, de rest van de sjalotten, het citroensap en de pilipili toe aan het andere kommetje. Kruid met peper en zout en meng goed door elkaar.
  6. 6 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  7. 7 Prak intussen de forel fijn.
  8. 8 Vet een ovenschaal in met 1 eetl. olijfolie. Vul de uitgeholde krielaardappelen met een laagje rodebietenmousse, daarna met een laagje fijngeprakte forel en ten slotte met een laagje ricottamengeling. Schik in de ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas. Bak 15 min. in de voorverwarmde oven tot de kaas lichtjes bruin is.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 91 kCal
Koolhydraten 8.4 g
Vezels 4.4 g
Vetten 4.4 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER