Gevulde kwartels met mosterd-tijmsausje

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • gevulde kwartels (diepvries) 6
  • gerookt spek 12 fijne sneetjes
  • lichte room 0.5 dl
  • wildfond (bokaal) 300 ml
  • mosterd 1 eetl.
  • tijm (gedroogd) 0.5 koffiel.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (10 min. + 35 min. in de oven)
  1. 1 Wikkel elke gevulde kwartel in 2 sneetjes gerookt spek en schik in een ovenschotel. Schuif 35 min. (45 à 55 min. als ze diepgevroren zijn) in een op 200 °C voorverwarmde oven. Haal uit de schotel en hou warm.
  2. 2 Giet de wildfond in de schotel en maak de braadresten los. Giet deze saus over in een pan en breng aan de kook. Voeg na 2 min. de mosterd, tijm en lichte room toe. Laat verder inkoken tot een lichtgebonden sausje.
Afwerking

Verdeel de kwartels over de borden en lepel er de saus naast. Serveer met gekonfijte peertjes (Colruyt-beenhouwerij, tijdens de eindejaarsperiode) of gestoofd witloof. Dien op met kroketjes of aardappelgratin.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 394 kCal
Koolhydraten 4.8 g
Vezels 31 g
Vetten 28.2 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER