Gevulde lamsfilet met lauwe aardappelsalade

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • lamsfilets (diepvries) 3
  • gerookt spek 9 sneetjes
  • kaasblokjes in olie (bokaal) 10
  • Voor de lauwe aardappelsalade:
  • vastkokende aardappelen 600 g
  • kerstomaten 200 g
  • lente-uitjes 1 bosjes
  • groene tapenade 3 eetl.
  • olijfolie 3 eetl.
  • wittewijnazijn 1 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. (kan enkele uren vooraf)
  2. - Plet de kaasblokjes.
  3. - Laat de lamsfilets oppervlakkig ontdooien. Snij middendoor tot bijna aan de rand en plooi open. Smeer de binnenkant in met de geplette kaasblokjes en vouw weer goed dicht.
  4. - Wikkel elke lamsfilet in 3 sneetjes gerookt spek. Strijk in met de olie uit de bokaal van de kaasblokjes en zet koel weg.
  5. - Snij de kerstomaatjes middendoor en de jonge uitjes in fijne ringetjes.
  6. - Snij de geschilde aardappelen in blokjes van 1 à 2 cm.
  7. - Maak de vinaigrette: meng de olijfolie, de wijnazijn en de tapenade in een slakom. Kruid met peper en zout.
Bereiding (10 min.)
  1. Bak de lamsfilets ± 10 min. op een matig vuurtje in de pan of op de barbecue.
  2. Maak intussen de lauwe aardappelsalade: kook de aardappelblokjes ± 10 min. in lichtgezouten kokend water. Giet af. Meng de aardappelen, de halve kerstomaatjes en de jonge uitjes in een slakom en overgiet met de vinaigrette.
Afwerking

Snij de lamsfilets in sneetjes, verdeel over de borden en serveer met de nog lauwe aardappelsalade en een fris groen slaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 516 kCal
Koolhydraten 24.2 g
Vezels 40.9 g
Vetten 28.2 g
Tip

- U kan dit recept ook maken met dunne kalkoensneetjes. Vouw ze dicht in plaats van ze open te snijden.

- Dit gerecht is ook heel lekker op de barbecue.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER