Gevulde paprika met zeewolf

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • zeewolffilets (diepvries) 600 g
  • bladspinazie (diepvries) 400 g
  • tomatenblokjes (diepvries) 200 g
  • rode paprika's 4
  • mascarpone 200 g
  • geraspte gruyère 100 g
  • lichte room 2 dl
  • paprikapoeder 1 koffiel.
  • kerriepoeder 1 koffiel.
  • nootmuskaat 0.5 koffiel.
  • pilipili 1 mespunten
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Laat de vis oppervlakkig ontdooien, dep droog en snij in blokjes van ± 1 cm.
  2. - Snij hoedjes van de paprika’s en hou ze apart. Verwijder de pitten en de witte zaadlijsten.
Bereiding (5 min. + 30 min. in de oven)
  1. 1 Meng de blokjes vis met de mascarpone, het paprikapoeder, het kerriepoeder en de pilipili. Kruid met peper en zout.
  2. 2 Vul de paprika’s met de mascarpone-vismengeling en strooi er de geraspte gruyère over. Schik de gevulde paprika’s in een ovenschotel en leg de paprikahoedjes ernaast. Schuif gedurende 30 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
  3. 3 Schakel daarna nog 2 min. de grill aan voor een mooi goudbruin korstje.
  4. 4 Verwarm de diepgevroren spinazie samen met de lichte room in een kookpot. Laat 3 min. sudderen en voeg de diepgevroren tomatenblokjes toe. Kruid met nootmuskaat, peper en zout en laat alles nog 2 min. doorwarmen.
Afwerking

Maak op elk bord een bedje van spinazie en tomaten en schik er een gevulde paprika op. Geef er pasta (bv. linguine) bij en leg het hoedje van de paprika op het bord als garnituur.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 565 kCal
Koolhydraten 13.3 g
Vezels 39.5 g
Vetten 38.4 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER