Gevulde paprika's

Bijgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • rode paprika's 2
  • courgettes 1
  • tomaten 2
  • knoflook 1 teentjes
  • langkorrelrijst 1 builtjes
  • ricotta 125 g
  • groentebouillon 1 blokjes
  • olijfolie 3 eetl.
  • peterselie (vers) 1 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. - Snij de paprika's in de lengte middendoor en laat de steel eraan. Verwijder de witte zaadlijsten en de pitjes.
  2. - Pel de tomaten, verwijder de pitjes en snij in blokjes.
  3. - Schil de courgette en snij in stukjes.
  4. - Snij de ricotta in blokjes.
  5. - Pers het knoflookteentje.
  6. - Snipper de peterselie fijn.
Bereiding (20 min. vooraf + 25 min. op het moment zelf)
  1. 1 Los het bouillonblokje op in lichtgezouten water en kook er de rijst in gaar (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
  2. 2 Meng er de stukjes courgette en tomaat, het fijngesnipperde knoflookteentje en de peterselie onder. Voeg de blokjes ricotta en 1 eetl. olijfolie toe en meng goed. Kruid met peper en zout.
  3. 3 Vul de paprikahelften met de rijstsalade.
  4. 4 Neem 4 grote vellen aluminiumfolie en strijk telkens in met 1/2 eetl. olijfolie. Leg op elk vel een gevulde halve paprika en vouw dicht.
  5. 5 Bak de papillotten gedurende 25 min. op een hete barbecue.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 268 kCal
Koolhydraten 32.2 g
Vezels 8 g
Vetten 11.7 g
Tip

TIP
De paprika's zijn gevuld met een zachte mengeling. Voor meer pit vervangt u de ricotta door blokjes fetakaas en werkt u met olie uit de bokaal van de fetakaas in plaats van met olijfolie. Een lepel paprikatapenade, rode pesto, stukjes gedroogde tomaat en olijven zorgen voor extra smaak.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER