Gevulde portobello’s met spinazie

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • portobello's 4
  • verse spinazie 400 g
  • rode pepertjes 1
  • sjalotten 1
  • knoflook 1 teentjes
  • pijnboompitten 1 eetl.
  • olijfolie 1 eetl.
  • nootmuskaat 1 snuifjes
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Bereiding (20 min. + 15 min.)
  1. Bereiding in de keuken (20 min.)
  2. 1 Hak de spinazie grof.
  3. 2 Snipper het knoflook en de sjalot fijn.
  4. 3 Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in fijne ringetjes.
  5. 4 Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en de sjalot glazig.
  6. 5 Voeg het pepertje, de pijnboompitten en de spinazie toe. Laat 5 min. bakken tot de spinazie geslonken is. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  7. Bereiding op de barbecue (15 min.)
  8. 6 Vul de portobello’s met de spinaziemengeling.
  9. 7 Bak ± 15 min. op een matig warme barbecue.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 104 kCal
Koolhydraten 6 g
Proteins 5.5 g
Fat 5.5 g
Tip

Bedek de gevulde portobello’s nog met een sneetje mozzarella of geitenkaas voor u ze roostert.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER