Gevulde uien

Bijgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • gerookte baconreepjes 100 g
  • verse kruiden 2 eetl.
  • uien 8
  • geraspte parmezaan 50 g
  • boter 1 eetl.
  • eieren 1
  • Thaise rijst 125 g
  • groentebouillon 3 dl
  • olie 2 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (20 min. + enkele uren afkoelen)
  2. - Kook de uien 10 min. in een grote kookpot met licht gezouten water (de uien moeten volledig onder staan). Giet af en laat enkele uren afkoelen in de koelkast.
  3. - Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat afkoelen.
  4. - Snij een hoedje van elke ui en hol uit tot u 2 rokken overhoudt. Zet de hoedjes en 1/3 van het uitgeholde vruchtvlees opzij.
  5. - Snij de verse kruiden en het opzijgehouden vruchtvlees van de ui fijn.
Bereiding (20 min. + 20 à 25 min. in de oven)
  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Smelt de boter in een kookpot en stoof het fijngesneden vruchtvlees ± 3 min. Voeg de baconreepjes toe en laat 5 min. al roerend verder stoven. Neem van het vuur.
  3. Roer er de rijst, de geraspte parmezaan en de verse kruiden goed onder. Kruid met peper en zout.
  4. Klop het ei los en meng onder het rijstmengsel.
  5. Vul de uien met dit mengsel en schik in een ovenschaal. Zet het hoedje erop. Overgiet met de helft van de groentebouillon en de olijfolie.
  6. Bak 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven. Verdeel er tijdens het bakken regelmatig een beetje bouillon over.
Afwerking

Dien op als lunch met een groene salade of als hoofdgerecht met gebakken lamskoteletjes en een stukje stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 311 kCal
Koolhydraten 28 g
Vezels 17.1 g
Vetten 14.6 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER