Glutenvrije pasta met groene groenten en wortelsaus

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • erwten (diepvries) 250 g
  • wortelen 450 g
  • peultjes 250 g
  • sjalotten 2
  • knoflook 2 tenen
  • glutenvrije pasta 400 g
  • glutenvrije bloem 3 eetl.
  • bloem 3 dl
  • olijfolie 3 eetl.
  • gerookt zoet paprikapoeder 0.5 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (10 min.)
  2. - Snij de wortelen in schijfjes.
  3. - Snij de sjalotten en het knoflook grof.
Bereiding (25 min.)
  1. 1 Kook de wortelen, de sjalotten en het knoflook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
  2. 2 Kook intussen de diepgevroren erwten 10 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Voeg de peultjes toe en laat nog 5 min. koken. Giet af en hou warm.
  3. 3 Mix de wortelen met de sjalotten en het knoflook fijn. Laat lichtjes afkoelen.
  4. 4 Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  5. 5 Verhit intussen de olijfolie in een steelpan op een matig vuur. Roer er de bloem onder met een klopper. Laat even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje en al roerend de koude melk toe. Laat pruttelen tot de saus is ingedikt.
  6. 6 Meng de wortelpuree onder de saus en kruid met het paprikapoeder, 1/2 koffiel. Zout en peper.
  7. 7 Meng de saus en de groenten onder de pasta.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 594 kCal
Koolhydraten 105.4 g
Proteins 14.1 g
Fat 11.2 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER