Gnocchi met prinsessenbonen en avocadopesto

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • erwten (diepvries) 100 g
  • prinsessenbonen 400 g
  • avocado's 2
  • citroensap 1 eetl.
  • basilicum 10 blaadjes
  • knoflook 1 teentjes
  • plantaardig alternatief voor room 1 dl
  • gnocchi 400 g
  • cashewnoten 30 g
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (10 min.)
  2. - Rooster de cashewnoten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Hak grof.
  3. - Breek de bonen in 2 of in 3.
  4. - Snij het vruchtvlees van de avocado in grove stukken.
Bereiding (20 min.)
  1. 1 Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg er 8 min. voor het einde de bonen aan toe. Voeg 2 min. voor het einde ook de diepgevroren erwten toe. Giet af.
  2. 2 Mix intussen het vruchtvlees van de avocado’s samen met de basilicum- blaadjes, het gepelde knoflookteentje, het citroensap en het plantaardige alternatief voor room tot een gladde puree. Kruid met peper en zout.
  3. 3 Meng de avocadopesto onder de pasta met groenten. Kruid met peper en zout.
Afwerking

Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de cashewnoten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 653 kCal
Koolhydraten 82.1 g
Proteins 19.6 g
Fat 24.7 g
Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.
Bereiding: 25 min.
1 Breek 100 g prinsessenbonen in stukjes en pluk de blaadjes van 1 takje basilicum. Kook samen met 30 g gnocchi 15 min. in water. Giet af en mix fijn.
2 Prak 30 g vruchtvlees van avocado fijn.
3 Roer 1 koffiel. plantaardige olie en de avocado onder het papje.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER