Gnocchi met tongfilet in boter-saliesaus

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • tropische tongfilets (diepvries) 4
  • kerstomaten 500 g
  • venkelknollen 2
  • onbehandelde citroenen (bio) 2
  • onbehandelde sinaasappelen (bio) 0.5
  • salie (vers) 6 blaadjes
  • zachtkokende aardappelen 800 g
  • knoflook 2 teentjes
  • eidooiers 2
  • boter 50 g
  • bloem 300 g
  • bloem 2 eetl.
  • kappertjes 4 eetl.
  • suiker 2 koffiel.
  • olijfolie 2 eetl.
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (meer dan 60 min.)
  1. (ontdooitijd + 1 u.)
  2. - Laat de tongfilets oppervlakkig ontdooien.
  3. - Schil de aardappelen en snij in stukken. Kook 25 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat drogen op het vuur. Pureer.
  4. - Rasp intussen de schil van 1/2 sinaasappel en snipper de salie fijn.
  5. - Snij de venkelknollen in 2, verwijder de harde kern en snij elke helft in 4 partjes. Hou het venkelgroen apart.
  6. - Snij 1 citroen in 8 partjes en pers de andere uit.
  7. - Klop de eidooiers los en voeg toe aan de puree. Doe er 300 g bloem bij en kneed tot een egaal deeg. Strooi bloem op het werkblad. Neem een handvol deeg en rol uit tot een dunne worst (± de dikte van uw pink). Snij in stukjes van 2 cm. Maak ribbeltjes in de gnocchi met de bolle kant van een vork.
Bereiding (35 min.)
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Verhit intussen de olijfolie in een braadpan. Voeg de venkel, de citroen partjes, de suiker en een scheutje water toe. Laat de venkel en citroen aan beide kanten karamelliseren in ± 20 min. (pas op dat ze niet verbranden). Overgiet met het citroensap.
  3. Smelt de boter in een steelpannetje op een zacht vuur. Doe er de salie en de sinaasappelzeste bij. Laat trekken tot de boter begint te schuimen (niet bruin laten worden). Hou warm.
  4. Snij het knoflook en het venkelgroen fijn. Spoel de kappertjes en laat uitlekken.
  5. Leg de visfilets in een ovenschotel en kruid met zwarte peper en zout. Verdeel er de venkel, de citroen en het braadvocht over. Doe er de trosjes tomaten, het knoflook en de kappertjes bij. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
  6. Kook 5 min. voor het einde van de gaartijd de gnocchi in 2 porties gaar in lichtgezouten water (± 2 min.).
Afwerking

Verdeel de gnocchi over de borden, lepel er de boter-saliesaus over en geef er de tong met venkel bij. Werk af met venkelgroen en versgemalen zwarte peper.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 707 kCal
Koolhydraten 97.6 g
Vezels 33.7 g
Vetten 19.7 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER