Gnocchi met verse spinazie en stukjes boerenworst

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • boerenworsten (beenhouwerij) 4
  • verse spinazie 800 g
  • rode pepertjes 1
  • basilicum 0.5 plantjes
  • rozemarijn (vers) 1 takjes
  • rode uien 2
  • knoflook 2 teentjes
  • gnocchi 400 g
  • pijnboompitten 3 eetl.
  • olijfolie 4 eetl.
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (20 min.)
  2. - Snij de boerenworsten in stukjes van 3 cm.
  3. - Hak de spinazie grof.
  4. - Snipper de rode uien en het knoflook fijn.
  5. - Verwijder de pitjes uit het pepertje (of laat ze erin als u graag pikant eet) en snipper fijn.
  6. - Rits de blaadjes van de rozemarijn.
  7. - Scheur de blaadjes van het plantje basilicum.
  8. - Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
Bereiding (20 min.)
  1. 1 Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de rode uien, het pepertje, het knoflook en de rozemarijn glazig. Voeg de stukjes worst toe en bak goudbruin en gaar. Haal uit de pan.
  2. 2 Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en laat de spinazie slinken. Kruid met zwarte peper en zout.
  3. 3 Kook ondertussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  4. 4 Doe de gnocchi en de worsten bij de spinazie. Roer goed en voeg de pijnboompitten en het basilicum toe.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 841 kCal
Koolhydraten 75.1 g
Vezels 45.3 g
Vetten 39.3 g
Tip

Baby eet mee

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.

Bereiding (20 min.)
Kook 25 g gnocchi 15 min. gaar in water. Voeg de laatste 5 min. 150 g spinazie toe. Giet af en laat uitlekken.
2 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER