Goulash

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 5 personen

Ingrediënten

  • mager runderstoofvlees (beenhouwerij) 500 g
  • wortelen 250 g
  • prinsessenbonen 250 g
  • preien 1 stengels
  • groene selders 3 stengels
  • rode paprika's 1
  • uien 2
  • aardappelen 1
  • tomatenstukjes (blik) 250 g
  • tomatenpuree 35 g
  • olijfolie 1 eetl.
  • gerookt zoet paprikapoeder 1 koffiel.
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (15 min.)
  2. - Snij het vlees in kleinere stukken.
  3. - Schil de wortelen en snij in plakjes.
  4. - Schil de aardappel en snij in kleine stukken.
  5. - Snij de prei en de selder in kleine stukken.
  6. - Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in stukjes.
  7. - Snij de uien in 2 en daarna in halve ringen.
  8. - Verwijder de uiteinden van de prinsessenbonen en snij ze in kleine stukjes.
Bereiding (1 u. 15 min.)
  1. 1 Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak het vlees gaar. Voeg daarna de andere ingrediënten stap voor stap toe zonder te roeren. Laat elk ingrediënt even afgedekt sudderen voor u een nieuw ingrediënt toevoegt.
  2. 2 Begin eerst met de paprika. Dek de kookpot af en laat 5 min. stoven.
  3. 3 Voeg de uien toe, dek opnieuw af en laat 5 min. stoven.
  4. 4 Voeg de wortelen toe, bestrooi met het paprikapoeder en laat 5 min. afgedekt stoven. Vul aan met water tot de wortelen onderstaan.
  5. 5 Voeg de prinsessenbonen en de aardappelen toe en laat 5 min. stoven.
  6. 6 Voeg de prei en de selder toe en laat nog 5 min. stoven.
  7. 7 Voeg de tomatenstukjes en de tomatenpuree toe, dek af en laat 30 min. sudderen. Zet het vuur uit en meng alles goed door elkaar.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 244 kCal
Koolhydraten 22 g
Proteins 26.9 g
Fat 4 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER