Gratin van spirelli met prei

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • gesneden preiwit (diepvries) 800 g
  • basilicum (vers) 3 takjes
  • knoflook 1 teentjes
  • lichte room 2.5 dl
  • parmezaan (blok) 100 g
  • boter 2 eetl.
  • spirelli 400 g
  • panko (Japans paneermeel) 4 eetl.
  • nootmuskaat
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (10 min.)
  2. - Snipper het knoflook en het basilicum fijn.
  3. - Rasp de parmezaan.
  4. - Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding (15 min. + 25 min. in de oven)
  1. 1 Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  2. 2 Smelt ondertussen de boter in een pan en bak het knoflook en het diepgevroren preiwit ± 10 min. glazig. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.
  3. 3 Meng de spirelli en het basilicum met de prei en doe in een ovenschaal. Voeg de lichte room toe.
  4. 4 Strooi er de parmezaan en de panko over en zet 25 min. in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 723 kCal
Koolhydraten 84.2 g
Vezels 27.3 g
Vetten 29.3 g
Tip

Eet u liever een gratin met vlees of vis? Voeg dan blokjes gebakken kip of stukjes gerookte zalm toe aan de pasta.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER