Griekse vissoep met citroen

Vis minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • Kaapse heekfilet (diepvries)
  • kabeljauw- of pangasiusfilets (diepvries) 150 g
  • 5 soepgroenten (diepvries) 200 g
  • Griekse pasta (risoni) 4 eetl.
  • citroenen 1
  • eidooiers 1
  • kruidentuiltjes 1 eetl.
  • rozemarijn (gedroogd) 1 snuifjes
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Bereiding (35 min.)
  1. Breng 1 L water aan de kook met 1 eetl. kruidentuiltje, een snuifje rozemarijn en de diepgevroren soepgroenten. Laat afgedekt op een zacht vuur sudderen gedurende 15 min.
  2. Voeg de diepgevroren vis toe en laat afgedekt op een zacht vuur nog 10 min. sudderen.
  3. Haal de helft van de vis uit de pan en mix de soep fijn.
  4. Voeg de Griekse pasta en de in stukjes gesneden vis toe. Laat nog 10 min. sudderen op een zeer zacht vuur. Indien nodig lengt u de soep aan met wat water.
  5. Klop de eidooier met het citroensap los en meng er enkele lepels soep onder. Giet deze mengeling bij de soep. Roer goed om en laat de soep niet meer koken. Indien nodig brengt u de soep verder op smaak met peper en zout.
Afwerking

Dien op met minibroodjes of grissini.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 132 kCal
Koolhydraten 16.9 g
Vezels 10.6 g
Vetten 2.5 g
Tip

Als u dat wenst, kan u de soep verrijken met garnalen of gekookte diepvriesmosselen.

Avgolemono

Deze soep bindt u met een mengeling op basis van eigeel en citroensap, of 'avgolemono', van 'avgo' (ei) en 'lemono' (citroen). In de Griekse keuken worden bijvoorbeeld voorgerechten, soepen en gerechten met kip traditioneel op smaak gebracht met avgolemono.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER